Biedoorlog barst los rond uitzendrechten Bob de Bouwer

Er komt een langspeelfilm over het bekende personage Bob de Bouwer. De nieuwe animatiefilm van speelgoedreus Mattel heeft superster Jennifer Lopez als een van de producers. Verschillende streamingdiensten of filmstudio’s zijn alvast geïnteresseerd om de rechten binnen te halen.

In het nieuws: Netflix, DreamWorks en Amazon MGM Studios die strijden om Bob de Bouwer, het lijkt de verhaallijn van een slechte film. Toch zou het wel eens een heel goede film kunnen worden, want ze zijn bereid tegen elkaar op te bieden en grof geld te betalen voor de rechten op de nieuwe animatiefilm. Dat meldt Deadline. Om welk bedrag het precies gaat, is niet bekend.

Even terugspoelen: Iedereen heeft als kind wel eens naar Bob de Bouwer gekeken. Het oorspronkelijk Britse personage was al in verschillende versies op televisie te zien. In al die versies kregen de kijkers te zien hoe Bob samen met zijn vrienden dagelijks aan het werk ging om huizen te bouwen.

Op komst: Hoewel er ondertussen dus al heel wat versies bestaan, komt er binnenkort nog eentje bij.

  • Productiehuizen Nuyorican Productions, van zangeres Jennifer Lopez, en ShadowMachine komen met de nieuwe animatiefilm, zo kondigde Mattel onlangs aan. Die zal zich afspelen in Puerto Rico, waar Lopez’ ouders van afkomstig zijn.
  • De nieuwe film vertelt het verhaal van Roberto (Anthony Ramos) die naar Puerto Rico afreist voor een gigantische verbouwing. Daar leert hij de plaatselijke mensen en cultuur beter kennen en ziet hij voor het eerst hoe bouwen een volledige gemeenschap kan beïnvloeden. Zijn reis viert de levendige en kleurrijke sfeer van de Caribische Eilanden.

Wat ongetwijfeld meespeelt: De biedoorlog bevestigt nog maar eens dat Latijns-Amerika en de Spaanssprekende bevolking in de VS een belangrijke markt vormen voor de streaming- en filmreuzen. En Mattel, dat ook een heleboel films over spelletjes op stapel heeft staan, hoopt na Barbie een nieuwe kaskraker te lanceren.

Meer