Bezos verzilvert 3,1 miljard dollar aan Amazon-aandelen

Amazon-eigenaar Jeff Bezos heeft 1 miljoen aandelen van zijn e-commercebedrijf verkocht. Dat is goed voor 3,1 miljard dollar, maar dat heeft nauwelijks impact op Bezos zijn fortuin, dat 200 miljard dollar benadert.

Van de verkoop is een registratie gemaakt bij beurswaakhond SEC. Daar registreerde Bezos al eerder de verkoop van 4,1 miljard aan aandelen. Dat zijn nog steeds maar fracties van zijn volledige belang.

De coronacrisis heeft de oprichter van Amazon geen windeieren gelegd. Door lockdownmaatregelen waardoor iedereen thuis moest blijven, hadden een enorme impact op het aantal onlinebestellingen bij de e-commercegigant.

Hoeveel aandelen heeft Bezos?

Bezos heeft nog steeds meer dan 54 miljoen aandelen van Amazon in handen en zijn rijkdom wordt geschat op een 189,8 miljard dollar. De aandelen van Amazon zijn met 73 procent gestegen dit jaar, dat bracht hem op papier een slordige 74,9 miljard dollar op. Hij vestigde en passant ook een record.

De immense rijkdom van Bezos en co. wordt daarmee nog eens onderstreept, net op het moment dat de werkloosheid in de VS hoog ligt en de economie klappen krijgt die de bankencrisis van 2008 in het niets doen verdwijnen.

De spectaculaire winsten die Bezos en andere techbazen binnentrekken, zorgen er ook voor dat de Amerikaanse overheid de sector met het vergrootglas bekijkt. Vorige week moesten de grote vier, Facebook, Apple, Alphabet en Amazon, zich gaan verantwoorden bij het Congres.

Rijk, rijker, rijkst

Bezos verloor vorig jaar wel een stevige stapel aandelen, maar dat was een persoonlijke kwestie. Zijn scheiding met MacKenzie Scott deed hem afstand doen van 4 procent van de aandelen van Amazon. Dat maakt van Scott meteen de 13de rijkste persoon ter wereld.

Overigens zijn veel mensen in die top tien er dit jaar op vooruit gegaan. De waarde van Elon Musk is zowat verdubbeld, hij heeft nu 70 miljard in zijn portefeuille zitten. Mark Zuckerberg heeft nu 94,5 miljard dollar aan aandelen, na een winst van 16 miljard. Bezos blijft echter de grote winnaar, hij is maar liefst 70 miljard dollar meer waard dan zilveren medaille Bill Gates.


Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20