Jeff Bezos verdient recordbedrag in één dag en is meer waard dan McDonald’s

Sinds het persagentschap Bloomberg het fortuin van de machtigste miljardairs op aarde opmeet heeft er nog nooit iemand zo veel in één dag op de beurs verdiend als Jeff Bezos dinsdag.

De Amazon-CEO kreeg er in één klap 13 miljard dollar (11 miljard euro) bij. Het aandeel van de e-commercegigant ging dinsdag 7,9 procent hoger en kwam daarmee op zijn hoogste punt sinds december 2018.

De coronacrisis is daar niet vreemd aan. De onlineverkoop is dit jaar met 73 procent gestegen. Over heel 2020 zag Bezos zijn fortuin dan ook al aangroeien met 71 miljard dollar. Sinds woensdag heeft hij op papier 186 miljard dollar op zak. Dat maakt hem persoonlijk meer waard dan de schoenenproducent Nike (122 miljard) en de fastfoodketen McDonald’s (143 miljard).

Elon Musk

Dat de rijkste man op aarde er in een jaar tijd zoveel bijkreeg, staat in scherp contrast met de man in de straat in de VS, die met de grootste crisis sinds de Grote Depressie van de jaren 30 worstelt. Sinds het begin van de gezondheidscrisis steeg het aantal werklozen in de VS al tot meer dan 30 miljoen.

De andere grote winnaar van 2020 is Tesla-CEO Elon Musk, die onlangs de top tien is binnengetreden en enkele dagen geleden zelfs even virtueel in de top vijf stond. Hij won sinds begin dit jaar 40 miljard dollar. MacKenzie Bezos, de ex-vrouw van Jeff Bezos, kende de derde grootste aangroei met 24 miljard dollar sinds begin 2020. Ze is nu 62 miljard dollar waard en komt daarmee op de 13de plaats.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20