Amazon-CEO Jeff Bezos heeft een nieuw record te pakken

Jeff Bezos is momenteel 172 miljard dollar waard. Dat is een nieuw persoonlijk record, maar ook meteen het nieuwe record als rijkste persoon.

Volgens de miljardairsindex van persagentschap Bloomberg is er nooit iemand rijker geweest dan Bezos op dit moment. Met 170 miljard dollar op zijn rekening is hij nu rijker dan voor zijn scheiding vorig jaar.

MacKenzie

In 2019 kwam het huwelijk van Bezos en zijn ex-vrouw MacKenzie Bezos tot een einde na 25 jaar. MacKenzie kreeg 25 procent van de aandelen die het koppel in Amazon heeft. Dat is ongeveer 4 procent van het volledige bedrijf.

MacKenzie zelf heeft trouwens ook haar persoonlijke record verbroken. Ze is nu ongeveer 57 miljard dollar waard, waarmee ze de 12de rijkste persoon ter wereld is. Ze is ten opzichte van begin dit jaar maar liefst 54 procent rijker geworden, een stijging van 20 miljard dollar.

Het grootste stuk van de rijkdom van Bezos zit in de aandelen van Amazon. Hij heeft er ruim 57 miljoen, of 12 procent van het totale bedrijf. Het aandeel van Amazon is sinds januari van dit jaar met 56 procent gestegen.

Coronacrisis

Amazon heeft als een van de weinige bedrijven op de beurs de vruchten van de coronapandemie geplukt. Over de hele wereld moesten fysieke winkels gesloten blijven, maar daar had de e-commercegigant geen last van. Integendeel, het bedrijf moest extra personeel aannemen om de toevloed aan bestellingen aan te kunnen.

Deze week kondigde het bedrijf aan dat het 500 miljoen dollar aan bonussen zal uitkeren aan eerstelijnswerkers. Tegelijk had Amazon wel een beloofde loonsverhoging van 2 dollar per uur geëlimineerd. Een heel aantal tijdelijk aangeworven werknemers, krijgen dan wel weer vaste contracten.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20