Bezorgdheid over toenemend aantal coronabesmettingen houdt Wall Street in zijn greep

Verschillende staten in de Verenigde Staten kiezen voor een verstrenging van de coronamaatregelen en dat baart de beleggers zorgen. De belangrijkste Amerikaanse beursindexen gingen lager bij het luiden van de openingsbel.

Net zoals de Europese beurzen zijn de Amerikaanse beurzen de dag in mineur gestart. De Dow Jones ging 0,5 procent lager en de S&P500 daalde met 0,4 procent. De Nasdaq nam een kleine duik van 0,1 procent.

Ondanks het goede vaccinnieuws eerder deze week maken beleggers zich zorgen over het toenemend aantal besmettingen in de VS. Het aantal doden door het coronavirus is daar gestegen tot meer dan 250.000. Verschillende staten, zoals Wisconsin en Minnesota, hebben dan ook verstrengingen van de coronamaatregelen aangekondigd. New York gaat vanaf donderdag zelfs de scholen sluiten.

Ook de werkloosheidscijfers zijn niet bepaald rooskleurig. Daaruit blijkt dat het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering de afgelopen week is gestegen van 711.000 tot 742.000.

Nvidia lager ondanks positief nieuws

Een Amerikaanse belastingrechter oordeelde dat Coca-Cola te veel winst naar zijn buitenlandse activiteiten heeft geschoven om zo de belastingen in de VS te ontlopen. Ondanks dat nieuws is de daling bij de beursopening beperkt tot 0,1 procent.

Chipbakker Nvidia heeft de verwachtingen voor het derde kwartaal overtroffen en haalt 300 miljoen dollar meer omzet op dan geprojecteerd. Toch lijkt dat nieuws de beleggers niet te bekoren. Het aandeel verloor 1,26 procent.

Het aandeel van de warenhuisketen ging Macy’s ging 0,05 procent lager donderdag. De keten heeft in het derde kwartaal minder verlies geboekt dan in het tweede kwartaal.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20