Colruyt enig bedrijf in Bel20 dat beursdag in het groen start

De Europese beurzen zijn de dag in het rood gestart. De Bel20 ging 1 procent lager bij het luiden van de openingsbel.

Van de vaccinrally begin deze week lijkt er op de beurzen momenteel geen sprake meer zijn te zijn. De Bel20 verloor bij de opening 1 procent. Bijna alle aandelen in die korf kleurden donderdagochtend rood.

Een van de grootste verliezers in de Bel20 donderdagochtend was KBC. Het aandeel van de bank dook maar liefst 2,8 procent in het rood. De supermarktketen Colruyt was het enige bedrijf in de korf die omhoog schoot. Het aandeel ging er met 0,9 procent op vooruit.

Het aandeel Euronav ging 0,9 procent lager nadat de scheepvaartgroep liet weten dat het knipt in haar interim-dividend. Die daalt van 0,47dollar in augustus naar 0,09 dollar nu. Het bedrijf boekte in het derde kwartaal een nettowinst van 46 miljoen dollar.

Het aandeel van GIMV steeg kort na de beursopening met 1,9 procent. De Europese investeringsmaatschappij liet weten dat het heeft geïnvesteerd in het nieuw opgerichte SynOx Therapeutics voor kankerbestrijding. 

Ook buitenlandse beurzen kleuren rood

Ook in het buitenland kleuren de beursindexen rood. De Franse CAC40 en de Nederlandse AEX gingen zo’n 0,9 procent lager bij de beursopening.

De Nederlandse bank ABN Amro verloor 2,02 procent en is daarmee momenteel één van de grootste verliezers in de AEX.

In Frankrijk ging Total er met 2,1 procent onderuit. Dat na een behoorlijk sterke stijging sinds de start van deze maand.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20