Beveiliging Mark Zuckerberg kost Facebook 23 miljoen dollar per jaar

Er is een pak geld nodig om de CEO van Facebook veilig te houden. Uit een recent rapport blijkt dat het om meer dan 23 miljoen dollar gaat. In die prijs zit ook 2,9 miljoen dollar voor het gebruik van privéjets.

In 2018 kwam het Cambridge-Analyticaschandaal aan het licht. Sindsdien zijn de beveiligingsuitgaven van Facebook verdubbeld. CEO Mark Zuckerberg trekt dan wel geen salaris van Facebook, het bedrijf gaf vorig jaar wel 23,4 miljoen dollar uit om hem te beschermen. Dat blijkt uit het compensatieverslag voor 2019, meldt de Amerikaanse nieuwswebsite Business Insider.

10 miljoen dollar daarvan was een aftrek voor belastingen voor de familie van Zuckerberg. 2,9 miljoen dollar spendeerden de Zuckerbergs aan kosten voor gebruik van privéjets. Het totale bedrag is iets hoger dan dat van 2018, toen was het 22,5 miljoen dollar. Voor het hele Analytica-schandaal waren de uitgaven aan beveiliging minder astronomisch. Maar het bedrijf moest blijkbaar extra uitgeven omdat Zuckerberg werd geassocieerd met de tekortkomingen van Facebook.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20