Beurskoers Colruyt zinkt naar laagste peil in 10 jaar: positie van topman Jef Colruyt komt weer onder druk

De beurskoers van Colruyt glijdt na de klappen van vorige week verder naar beneden na een kritisch analistenrapport.

Het aandeel Colruyt dook dinsdag onder de grens van 30 euro, het laagste niveau in ruim 10 jaar tijd, na een kritisch analistenrapport van Barclays, in de aanloop naar de jaarcijfers van 14 juni. Opmerkelijk daarbij is dat ook de positie van voorzitter-CEO Jef Colruyt in vraag gesteld wordt.

“We vragen ons af of Colruyt geen voordeel zou halen uit een nieuwe generatie managers, en zouden een opvolgingsstrategie voor de huidige CEO verwelkomen”, zo citeert De Tijd uit het rapport van analist Nicolas Champ.

Koopjesjagers

Ook vorig najaar stond Colruyt al eens zwaar onder druk op de beurs, nadat Jef Colruyt toegaf dat de winstmachine aan het sputteren was. Omdat sindsdien de kosteninflatie alleen maar toegenomen is, is ook het pessimisme rond het aandeel groter geworden.

Al zullen opportunistische koopjesjagers de huidige dip misschien wel als een koopkans zien, zo is af te leiden uit de drukke handel. Het aandeel is ruim gehalveerd sinds de lockdownpiek.

Jef Colruyt (63) kwam in oktober 1994 als dertiger aan het roer van de groep Colruyt te staan, na het overlijden van zijn vader Jo. De kaap van 30 jaar CEO-schap komt dus dichterbij. Hij liet eerder in interviews uitschijnen dat hij “niet tot zijn zeventigste” de baas zou blijven en dat het bedrijf de transitie aan de top al aan het voorbereiden is.

(ns)

Meer
Beleggen
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20