Beurs van Moskou blijft maandag gesloten

De Russische centrale bank heeft maandag aangekondigd dat de beurs van Moskou niet zal openen vanwege de oorlogssituatie in Oekraïne. Ook de derivatenmarkt blijft op slot.

De handel in aandelen en derivaten is tijdelijk volledig stopgezet in Moskou. De persdienst van de Russische centrale bank verklaarde maandag dat de nieuwe openingsuren van de markt dinsdagochtend zullen worden meegedeeld.

Eerder op de dag kondigde de centrale bank aan dat het nog onderzoekt of de handelssessie van maandag effectief zal doorgaan. Er werd reeds besloten dat de beurs pas zal openen vanaf 15:00 Moskou-tijd, liet de Bank of Russia weten. Nu blijkt dus dat de aandelenmarkt voorlopig dichtblijft.

Roebel in vrije val

De koers van de roebel dook maandag al naar een historisch dieptepunt nadat westerse landen nieuwe sancties hadden aangekondigd om Rusland te straffen voor zijn invasie in Oekraïne. Zo werden een aantal Russische banken dit weekend uit het internationale betaalsysteem SWIFT gezet en zullen activa van de Russische centrale bank in het vizier genomen worden. Er wordt door verschillende experten een bloedbad op de Russische markten verwacht deze week.

Vladimir Poetin bracht in reactie zijn nucleaire strijdkrachten in de hoogste staat van paraatheid.

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20