Markten:
Markten inladen...

MAANDAG 30 MRT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Betaalspecialist pleit voor contactloos betalen tot 100 euro

Logo Business AM
Personal Finance

26/03/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 2 min leestijd

isopix

In Nederland kan het al, in België ligt de limiet op 50 euro. Nochtans kan contactloos betalen een belangrijke tool zijn in de strijd tegen corona.

CCV, de tweede grootste speler op de markt, is alvast voorstander van de Nederlandse maatregel. Op die manier moeten minder mensen met hun vinger aan een betaalterminal komen. Dat houdt de verspreiding van het coronavirus tegen.

100 euro

In België kan u 50 euro per dag betalen met contactloze betalingen. Dat moet dan wel in twee schijven van 25 euro, dat is het maximumbedrag.

Nederland heeft de grens voor contactloze betalingen dan weer stevig opgeschroefd. Daar kan u tot honderd euro betalen, in termen van levensnoodzakelijke boodschappen springt u er dus alvast wat verder mee. Ook CCV is fan van dat idee.

Minder kans op besmetting

‘Minder fysiek contact betekent minder kans op besmetting’, zegt CEO van CCV Dimitri Beck. ‘We mogen niet langer wachten.’

Dat doorvoeren is eigenlijk niet zo moeilijk. Betaalschema’s zoals Bancontact, MasterCard, Visa, Amex moeten hun regels aanpassen en de Belgische banken de instellingen aanpassen. Daarnaast moeten betaalverwerkers zoals CCV en Worldline een beperkt aantal parameters veranderen op hun systemen en vervolgens kunnen de mensen contactloos betalen. 

‘De beslissing moet gewoon genomen worden’, zegt Beck. ‘Wij willen snel schakelen. Bij gebrek aan een Belgische betaalvereniging kan minister Muylle instaan voor de coördinatie.’

Lees ook:

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton