Markten:
Markten inladen...

VRIJDAG 03 JUL

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Bentley dumpt een kwart zijn personeel

Logo Business AM
Business

05/06/2020 | Willem De Maeseneer | 3 min leestijd

Stefan Boness/Ipon/SIPA

De Britse luxewagenmaker Bentley Motors laat vrijdag weten dat het van plan is om het mes te zetten in een kwart van zijn personeelsbestand. In totaal verdwijnen 1.000 jobs, wat enkel maar bijdraagt aan de somberheid die de sector getroffen heeft door de pandemie.

De ontslagen bij Bentley, dat eigendom is van de Volkswagengroep, volgen op aankondigingen van luxerivaal Aston Martin en autdealerketen Lookers. Die schrappen in totaal 2.000 jobs. 

Het 100 jaar oude Britse statussymbool Bentley heeft momenteel 4.200 man in dienst. Het biedt vrijwillig uittredingsregelingen aan, maar ‘kan naakte ontslagen niet uitsluiten’. 

‘Dit is een noodzakelijke stap die we moeten nemen om de jobs te verzekeren van de grote meerderheid die mag blijven, en om een duurzaam zakenmodel voor de toekomst op poten te stellen’, zei de voorzitter én CEO van het bedrijf, Adrian Hallmark, aan persagentschap Reuters.

Elektrische strategie

De ‘herstructurering’ lag al langer op de schap blijkbaar:

‘COVID-19 is niet de oorzaak van deze beslissing geweest, maar een versneller’, aldus Hallmark.

De verliezen van het luxemerk door zijn nochtans niet min. De verloren inkomsten lopen in de honderden miljoenen, door de sluiting van hun fabriek in noord-Engeland en de verminderde productie. 

De 1.000 vertrekkende werknemers pasten niet in de ‘Beyond100’-strategie van het bedrijf. Die langetermijnvisie moet de ontwikkeling van (deels) elektrische modellen versnellen. 

Volgens het plan moet elk Bentley-model een hybride variant hebben tegen 2023. Het eerste volkomen elektrisch model wordt gelanceerd in 2026. 

De Britse verkoop van nieuwe auto’s stortte in elkaar in april en mei, met respectievelijk 97 procent en 89 procent minder verkochte wagens dan een jaar eerder. 

Source: Reuters


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘Een politicus die in 2021 aan de macht komt, gaat naar een feestje dat afgelopen is. Er valt niets anders meer te doen dan de afwas.’

Denker Yuval Harari
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Yuval Harari

‘Een politicus die in 2021 aan de macht komt, gaat naar een feestje dat afgelopen is. Er valt niets anders meer te doen dan de afwas.’

Denker Yuval Harari
Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen.’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

‘De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.’

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

‘Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.’

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

‘Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.’

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Logo Business AM

Business AM | Stocks