Benoit Filliers (27) innoveert bij de bekende jeneverproducent: “Persoonlijk geloof ik sterk in whisky”

Benoit Filliers (27) is sinds kort actief als productiedirecteur en meesterstoker bij de bekende jeneverproducent Filliers. Hij neemt zijn rol in het familiebedrijf serieus op, met de nodige voorbereiding, maar ook met een blik naar de toekomst. Aan Business AM vertelt hij over jenever, whisky en uitdagingen.


Beluister hier het volledige interview met Benoit Filliers:


De essentie: Naast jenever investeert Filliers ook in whisky. Door een uitgebreid aanbod heeft het bedrijf weinig last van de schommelingen op de markt.

  • “Van kinds af aan wist ik dat ik ooit bij Filliers ging werken. Er werd mij geen bepaalde druk opgelegd. Mijn ouders hebben mij de keuze gegeven in wat ik wou doen. Ik heb ook studies gedaan die dicht bij mijn interesses aansloten. Maar er waren ook studies die het beste aansluiten bij een job als productiedirecteur. Vandaar dat ik bio-ingenieur ben gaan studeren”, legt Filliers uit.
  • “We zijn enorm aan het investeren in whisky. Iedereen kent ons van de jenever en daarmee zijn we ook groot geworden. We zullen altijd jenever blijven maken, maar persoonlijk geloof ik heel sterk in whisky. Daarin heeft mijn vader samen met zijn neef de eerste stappen gezet. Momenteel zijn we veel vaten aan het bijkopen en het product aan het innoveren.”

Minder gevoelig voor schommelingen

  • “We horen van veel collega’s dat de sector soms onder druk staat. Filliers heeft een arsenaal aan verschillende productcategorieën. Als er een bepaalde schommeling is in een bepaalde trend, dan kunnen we dat opvangen met een ander product. We zijn er minder gevoelig voor en dat is de sterkte van ons productportfolio.”
  • Time management is op dit moment mijn grootste uitdaging. Ik heb nog enorm veel te leren. Het is kiezen wat ik eerst moet doen en wat er later kan gebeuren. Ik word omringd door een team van enorm ervaren en gepassioneerde mensen. Dus ik moet ook niet alles kennen vanaf dag een, maar het is wel aan mij om zo veel mogelijk te leren”, besluit Filliers.

(evb)

Meer