Belgische coronamedicijnbelofte Exevir tankt 17 miljoen euro bij

Exevir Bio, een Gents bedrijf dat bezig is met een coronamedicijn, wil tegen het einde van dit jaar 17 miljoen euro ophalen. Een maand geleden haalde de start-up al eens 23 miljoen op.

Het bedrijf werkt aan een behandeling tegen Covid-19 op basis van antilichamen van lama’s. Het doet al langer onderzoek naar de antistoffen om te gebruiken in antivirale medicijnen, maar richt zich de laatste maanden puur op het coronavirus. Het deed al testen op de bekende Belgische lama Winter, die als de reddende engel voor een coronavaccin of -medicijn wordt gezien.

Iets langer dan een maand geleden, eind juli, haalde de Gentse start-up al eens 23 miljoen euro op voor zijn coronamedicijn. Investeerders waren toen het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB), de investeringspoot van het biofarmabedrijf UCB en de durfkapitalist V-Bio Ventures. De overheid nam deel via haar investeringsmaatschappij FPIM.

Ook buitenland

Voor deze ronde zijn er nog geen concrete investeerders bekend, omdat hij nog maar net is opgestart, ‘maar we gaan het deze keer breder opentrekken’, zegt operationeel directeur Fiona du Monceau aan Business AM. ‘Vorige keer moesten we snel geld ophalen en hadden we geen tijd om internationaal te kijken, maar deze keer proberen we zeker over de grens te gaan.’

Met het opgehaalde geld wil Exevir Bio het onderzoek naar het medicijn versnellen. ‘De 23 miljoen euro heeft ons de mogelijkheid gegeven om snel te schakelen, maar er is meer onderzoek nodig naar de preventieve kant van het medicijn’, klinkt het.

Het bijzondere aan het medicijn dat Exevir ontwikkelt, is dat het zowel preventief als genezend kan werken. ‘We zijn ervan overtuigd dat antilichamen van lama’s levens kunnen redden van coronapatiënten’, zei CEO Torsten Mummenbrauer daar eerder over.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20