Belgische bedrijven mogen belastingen uitstellen door coronavirus

De regering keurt een pakket noodmaatregelen goed voor bedrijven die getroffen worden door het coronavirus covid-19. Belastingen mogen later of gespreid betaald worden en zelfstandigen kunnen een vervangingsinkomen vragen. Dat schrijft De Tijd.

Covid-19 heeft een economische schokgolf teweeggebracht in de wereld en ook in België laat zich dat voelen. Heel wat bedrijven, van de Antwerpse haven tot Brussels Airlines, kreunen onder de gevolgen van het virus. Toeleveringsketens worden onderbroken en mensen zeggen hun reizen af.

De regering in lopende zaken van premier Sophie Wilmès (MR) heeft nu een pakket maatregelen klaar. Bedrijven kunnen hun belastingen spreiden of later betalen zonder daar boetes voor te krijgen en zelfstandigen die langer dan een week niet kunnen werken krijgen een vervangingsinkomen tot 1.582 euro.

Voorwaarden

Er hangen wel voorwaarden aan vast. Een bedrijf moet kunnen aantonen dat financiële tegenvallers als een omzetdaling of annulering van bestellingen een rechtstreeks gevolg zijn van covid-19.

Of de maatregelen een grote impact zullen hebben op de begroting, wordt nog berekend.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20