Belgisch management Blokker stapt volledig op

Geert Kampschoër, de directeur van Blokker België, is samen met de personeelsdirecteur en de financieel directeur opgestapt. Dat meldt de vaksite Gondola en is bevestigd aan Business AM.

Het vertrek volgt niet lang na de overname van Blokker door de Nederlandse serie-ondernemer Dirk Bron. Bron was al sinds het begin een gecontesteerd figuur en het lijkt erop dat de kaderleden het niet eens waren met de richting die Blokker uitging. ‘Enkele weken geleden kreeg ik een mail van meneer Kampschoër waar ik uit kon afleiden dat hij een probleem had met de stijl van Bron’, zegt Eric Vuchelen van de liberale vakbond ACLVB.

De voormalige verantwoordelijke voor de gebouwen en de veiligheid Marleen Panis schuift op en krijgt ‘een belangrijke functie’. ‘Of zij ook CEO wordt, is niet duidelijk’, zegt Vuchelen. ‘Maar we weten op dit moment sowieso niet hoe het management eruit ziet, want daarover wordt niet echt gecommuniceerd nu.’ Door de coronacrisis staat de communicatie met de vakbonden op een lager pitje. Er wordt nu vooral gepraat over de veiligheid van de werknemers als de winkels heropenen.

Geen nieuwe naam

Blokker heropent maandag zijn winkels, als de Veiligheidsraad het licht op groen zet, maar opmerkelijk genoeg nog steeds als Blokker. Normaal gezien zou de keten ondertussen Mega World heten en als discounter door het leven gaan. Dat was de bedoeling van overnemer Bron.

Covid-19 heeft daar echter een stokje voor gestoken. Doordat de winkels anderhalve maand gesloten moesten blijven, kwam er ook geen geld binnen en liep de ombouw van de winkels vertraging op. ‘Afhankelijk van hoe groot de klantentoestroom is, zal er meteen een uitverkoop gedaan worden, want er is nog veel overschot. Maar dat is nog niet zeker’, zegt Vuchelen.

Het verlieslatende Blokker België werd twee maanden geleden overgenomen door de Nederlander Dirk Bron. Die heeft in eigen land een lange rij faillissementen achter zijn naam staan, waardoor vakbonden en experts sceptisch zijn over zijn slaagkansen deze keer. De economische nasleep van de coronacrisis zal die slaagkansen zeker niet vergroten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20