Beleggers Wallstreetbets nemen opnieuw GameStop in het vizier

Het aandeel van de gamewinkelketen GameStop is dinsdag maar liefst 27 procent hoger geschoten. Op het eerste gezicht hebben de beleggers achter de Reddit-groep Wallstreetbets opnieuw hun zinnen gezet op de aandelen van de keten.

Waarom is dit belangrijk?

GameStop was één van de eerste aandelen die Wallstreetbets in januari de hoogte heeft ingejaagd. In minder dan dertig dagen tijd is de waarde van dat aandeel toen gestegen van 17,25 tot 347,51 dollar. Dat was een stijging van maar liefst 1.900 procent. Intussen heeft het aandeel een zeer hobbelig parcours achter de rug. Na de hausse van dinsdag betaal je 210 dollar voor één aandeel van GameStop.

De koers van GameStop is dinsdag gestegen van 170 naar 210 dollar. Dat is een stijging van zo’n 27 procent. Op het hoogtepunt was het aandeel even 225 dollar waard. Het is intussen ruim twee maanden geleden dat de gamewinkelketen nog eens de kaap van 200 dollar heeft gerond. Volgens de analysesite Factset zijn er dinsdag maar liefst 14 miljoen aandelen verhandeld. Dat is zeven keer meer dan het 30-daagse gemiddelde.

Particuliere beleggers lonken opnieuw naar GameStop

Volgens de eerste berichten heeft het aandeel van GameStop opnieuw de harten van de particuliere beleggers weten te veroveren. Cijfers van het dataplatform Quiver Quantitative tonen aan dat GameStop opnieuw het gespreksonderwerp is in Wallstreetbets. Dinsdagnacht werd het aandeel van de gamewinkelketen 1.577 keer vermeld in de Reddit-groep. Ter vergelijking: de cinemaketen AMC Entertainment, een ander populair meme-aandeel, werd 496 keer vermeld.

Desalniettemin kon AMC Entertainment de afgelopen dagen eveneens profiteren van opwaartse koersen. Het aandeel van de cinemaketen schoot dinsdag voor de derde dag op rij hoger. Tussen vrijdag en dindag is de koers met 30,5 procent hoger geschoten tot 44,25 dollar. Op het hoogtepunt eerder dit jaar was het aandeel zo’n 62 dollar waard.

Volledige goedkeuring Pfizer

Het nieuws dat de Verenigde Staten een volledige goedkeuring hebben gegeven aan het vaccin van Pfizer heeft de entertainmentsectoren geen windeieren gelegd. Verwacht wordt dat meer mensen zich nu zullen laten vaccineren. Volgens experts hebben veel twijfelaars tot nu toe de boot afgehouden omdat het vaccin enkel een noodgoedkeuring op zak had.

IMAX Corporation, een bedrijf dat camera’s, projectors en filmproductie-hulpmiddelen verkoopt, is nog zo’n mooi voorbeeld van een bedrijf dat de afgelopen dagen kon profiteren van het goede nieuws uit de VS. Tussen vrijdag en dinsdag is de aandelenkoers van dat bedrijf gestegen van 13,6 tot 15,85 dollar. Dat is een stijging van 16,3 procent.

(evb)

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20