Beleggers hervinden adem: groene golf overspoelt Europa

Bijna alle Europese beurzen staan in het groen. In de Bel20 is alleen de investeringsmaatschappij Sofina een beetje een sof met een verlies van 0,4 procent. Technologiegroep Barco voert de sterindex aan.

Barco stijgt 3,6 procent. Op de tweede plaats komt de brouwer AB InBev met 3 procent winst en de verzekeraar Ageas doet er 2,3 procent bij, waarmee hij de top 3 vervolledigt. Die laatste kwam vrijdag met erg goede resultaten en mag daar al twee dagen van nagenieten.

In Frankfurt gaat HelloFresh fors hoger. De Duitse maaltijdboxenleverancier maakte uitzonderlijke kwartaalresultaten bekend. De brutobedrijfwinst (ebitda) ging er maar liefst 1.134 procent op vooruit en zowel de omzet als de bestellingen verdubbelden. Het aandeel begon de dag 7 procent hoger, maar zakte een half uur later terug tot 1,7 procent winst.

Prosus stijgt opnieuw

De technologiegroep Prosus, die de laatste dagen stevig onderuit ging in de perikelen rond WeChat van Tencent, gaat opnieuw hoger in Amsterdam nu Deutsche Bank het bedrijf op zijn kooplijst zet. Prosus bezit 31 procent van Tencent. Het aandeel van Prosus gaat 1,9 procent hoger.

De brede Europese index EuroStoxx50 gaat 1,7 procent hoger.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20