Beleggen in boot lucratiever dan spaarboekje

Er zijn twee gelukkige momenten in het leven van een booteigenaar: de dag dat hij/zij een boot koopt, en de dag dat die boot terug wordt verkocht. Zeilen met je eigen boot is een dure hobby, maar vanaf nu kan je financieel toch een stukje van je hobby recupereren. Het zeiljachtverhuurbedrijf Channel Sailing lanceerde tijdens de Belgian Boat Show in Flanders Expo (8-10/2 en 14-16/2) een nieuwe eigenaarsformule zodat zeilfanaten goedkoper kunnen genieten van een eigen zeilboot.

Channel Sailing uit Zeebrugge – het grootste zeiljachtverhuurbedrijf van ons land – biedt drie diensten aan: zeiljachtverhuur, zeilopleidingen en zeilevents. De uitvalsbasis van Channel Sailing is de jachthaven van Zeebrugge. Vanuit deze jachthaven zijn er achttien havens bereikbaar binnen één zeildag. Zeebrugge is dan ook ideaal gelegen voor zeiltochten naar Nederland, Frankrijk en Engeland. De Channel Sailing vloot – Beneteau-zeilboten voor zes tot twaalf personen – is te huur met of zonder schipper. ‘Vanaf 210 euro kan je bij ons al een zeilboot mét ervaren schipper huren voor een volledige dag. Wij beschikken over een pool van zo’n veertig ervaren schippers, allemaal vrijwilligers, die deze zeiltochten begeleiden en dit zonder meerprijs’, legt eigenaar Piet Lescrauwaet uit.

Channel Sailing stelt op de Belgian Boat Show in Gent in primeur een ‘buy and charter’-formule voor, waarbij een zeilliefhebber een boot koopt en deze kan laten verhuren door Channel Sailing. Daardoor is er voor de eigenaar een jaarlijks rendement tot 10 procent op het geïnvesteerde kapitaal. Dat is een stuk meer dan de huidige magere rente-opbrengst op een spaarboekje. Bovendien kan de eigenaar meerdere weken zijn zeilboot gebruiken.

Channel Sailing heeft ook een opleidingsschool waar je een Stuurbrevet kunt behalen. De reglementeringen worden binnenkort aangepast en het Stuurbrevet wordt dan één van de Vaarbewijzen (met veel meer aandacht voor de praktijk). Het verhuurbedrijf ziet voorts een hernieuwde belangstelling voor zeilen op de Noordzee. ‘Zo zeggen onze Duitse klanten dat indien je wil weten wat zeilen is, je naar de Noordzee moet komen. Als je op de Noordzee kan zeilen, kan je overal zeilen! Wij hebben hier zeer specifieke stromingen en getijden die zorgen voor een extra uitdaging. Zeilers willen bij ons hun kennis verfijnen’, besluit Piet Lescrauwaet. (JCV)

www.channelsailing.be

Meer