Bel20 ster in Europees peloton dankzij banken

De meeste Europese beurzen staan op winst woensdag. Alleen de Amsterdamse AEX tekent een klein verlies op. De Bel20 begint de dag 1,6 procent hoger en is daarmee de sterkste stijger in Europa.

Het zijn vooral de banken die de Brusselse beurs op sleeptouw nemen. ING staat rond 10.30 uur net geen 5 procent hoger, KBC doet er 4 procent bij. Ook de brouwer AB InBev, de vastgoedgroep Cofinimmo en de chemiegroep Solvay stijgen tussen 2 en 3 procent.

Het aandeel van het biotechbedrijf Argenx is opgeschort omdat het bedrijf een kapitaalverhoging van 500 miljoen dollar lanceert in de VS en enkele andere niet-Europese landen. Dat doet het bedrijf na een spectaculaire koersstijging van 30 procent dinsdag.

Ook in de rest van Europa doen de banken het goed. In Amsterdam stijgt ABN Amro met net geen 6 procent, in Parijs gaat BNP Paribas 7,5 procent hoger.

Heropening economie

Voorts gaat de winkelpandenverhuurder Unibail-Rodamco, die zowel noteert in Parijs als Amsterdam, 7 procent hoger. Nog in Parijs doet Air France-KLM er 3,2 procent bij. Beleggers lijken opnieuw positief over de heropening van de Europese economie.

Ook auto’s scoren. Onder andere het Franse Renault doet er 9 procent bij na berichten dat de Franse regering 8 miljard euro pompt in de autosector. Daimler gaat 5 procent omhoog in Parijs. Het bedrijf kondigde aan dat het zich meer wil toeleggen op software voor auto’s in plaats van auto’s zelf.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20