Bel20 staat opnieuw op niveau van voor coronacrisis

De Belgische sterindex Bel20 sluit woensdag 2,2 procent hoger af. In een week tijd steeg de index 10 procent, wat hem met 3.225 punten weer op het niveau van 11 maart brengt, vlak voor hij crashte door de start van de lockdown.

Het zijn vooral de banken die de Bel20 aan zo’n sterke remonte hebben geholpen. In het begin van de coronacrisis gingen ze steevast omlaag, waardoor ze sinds 1 januari tot 40 procent lager staan, maar de afgelopen dagen leefden de bankaandelen weer op. Ook woensdag gaan KBC en ING respectievelijk 6 en 4 procent vooruit.

Ook de brouwer AB InBev is een van de redders van de Brusselse beurs. Die steeg sinds vorige week donderdag 13 procent. Woensdag deed hij er nog eens 4,7 procent bij.

Het Mechelse biotechbedrijf Galapagos is de grote verliezer met 5,4 procent. Het aandeel van die andere biotechgrootheid Argenx is al de hele dag geschorst omdat het bedrijf een kapitaalverhoging doorvoert.

Beter dan rest van Europa

De Bel20 presteert beter dan de andere Europese beurzen in dezelfde periode. In Amsterdam kwam er in een week tijd 1,2 procent bij, in Berlijn 5,4 procent en in Parijs 5,5 procent. Ook woensdag doen ze het minder goed. De Amsterdamse beurs staat zelfs op een licht verlies.

In het buitenland valt vooral de prestatie van de autosector op. In Parijs stijgt Renault maar liefst 17,5 procent nadat de Franse president Emmanuel Macron aankondigde dat hij 8 miljard euro in de auto-industrie pompt.

In Frankfurt doet Daimler er 9 procent bij. Het moederbedrijf van Mercedes maakte de strategische beslissing om zich meer bezig te houden met autosoftware in plaats van auto’s.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20