Bel20 eindigt lichtjes in de plus

De Bel20 is erin geslaagd om de handelsdag nipt in het groen af te sluiten. De Eurostoxx50 moest wel wat terrein prijsgeven.

Na een ietwat turbulente week is de rust teruggekeerd naar de Europese beurzen. Er werd weliswaar geen overtuigend vervolg gegeven aan de herstelbeweging van afgelopen vrijdag. De Eurostoxx50 sloot de handelsdag 0,2 procent in het rood af. De Bel20 kon wel in de groene zone blijven vertoeven en ging 0,15 procent hoger.

ArgenX opnieuw sterkste stijger

ArgenX was maandagavond de grote winnaar in de Belgische sterindex. Het aandeel van het biotechbedrijf schoot 2,4 procent hoger. ArgenX was vorige vrijdag ook al de primus van de klas. De mooie kwartaalresultaten blijven het aandeel dus positief beïnvloeden.

Cofinimmo moest dan weer terrein prijsgeven. Met een verlies van 3,75 procent was het vastgoedbedrijf de hekkensluiter van de Belgische sterindex.

Overnamebod Recticel

Voorts is er ook meer informatie over het overnamebod van de Oostenrijkse groep Greiner op de schuimrubberproducent Recticel. Toezichthouder FSMA had vrijdag de handel tijdelijk geschorst in aanloop naar het overnamenieuws. Greiner wil het belang van 27 procent van de holding Bois Sauvage kopen en heeft daar 13,50 euro per aandeel voor over. Vervolgens wil de Oostenrijkse groep een bod uitbrengen op de resterende aandelen om zo een belang te krijgen van 50 procent plus één aandeel. Het aandeel verloor 7,4 procent.

Wall Street is de handelsdag in het rood gestart. De Dow Jones verloor bij de openingsbel 0,1 procent en de S&P500 ging 0,2 procent lager. De Nasdaq zakte met 0,6 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20