Bel20 is daling van woensdag nog niet volledig te boven gekomen

De Europese beurzen komen het dipje van woensdag te boven. Ook de Bel20 heeft een herstelbeweging ingezet, maar heeft de verliezen van gisteren nog niet volledig weggewerkt.

De Europese beurzen kregen het woensdag even zwaar te verduren. Zowel de Bel20 als de Eurostoxx50 hebben ruim 1 procent van hun koersen in rook zien opgaan. Donderdag zijn de twee beursindexen er weliswaar in geslaagd om het verlies van woensdag gedeeltelijk te compenseren. De Eurostoxx50 schoot 1,6 procent hoger en de Bel20 deed er 0,65 procent bij.

Inflatievrees blijft

De inflatievrees en de coronazorgen in Azië blijven de beleggers wel parten spelen. De inflatievrees wordt voornamelijk aangestuwd vanuit de Verenigde Staten (VS). Daar kwam de inflatie in april uit op 4,2 procent, het hoogste cijfer in meer dan tien jaar. De Europese inflatie bleef in diezelfde maand beperkt tot 1,6 procent, leerden cijfers van Eurostat woensdag. Dat is ruim onder de doelstelling van de Europese Centrale Bank (ECB). Die mikt op een inflatie van net geen 2 procent.

In de Belgische sterindex hadden donderdagavond voornamelijk de telecombedrijven moeite om het hoofd boven water te houden. Telenet verloor 0,7 procent en Proximus moest 0,75 procent inboeten. Die twee bedrijven waren meteen ook de hekkensluiters van de Bel20. Melexis was dan weer de primus van de Belgische beursbarometer. Het aandeel schoot 1,8 procent hoger.

Crypto’s en Wall Street in het groen

De cryptomunten zijn de crash van woensdag al grotendeels te boven gekomen. Bitcoin (BTC) heeft intussen de kaap van 40.000 dollar opnieuw gerond. Ook de altcoins, zoals Ethereum (ETH) en Dogecoin (DOGE), hebben een herstelbeweging ingezet.

We zien ook positieve signalen als we naar Wall Street kijken. Kort na het luiden van de openingsbel ging de Dow Jones 0,1 procent hoger en deed de S&P500 er 0,4 procent bij. De Nasdaq won 0,3 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20