Bel20 duikt opnieuw in het rood na positieve beursstart

De Bel20 leek donderdagochtend te herstellen van de klappen die het woensdag heeft gekregen. Al was dat herstel van korte duur. De index heeft inmiddels opnieuw terrein moeten prijsgeven.

De Bel20 leek zijn beursstart donderdag niet gemist te hebben. Bij de opening ging de index 1,1 procent. Die winst is een uur later al in rook opgegaan. Om 11 uur staat de Bel20 0,15 procent lager.

WDP was donderdagochtend de sterkste stijger in de Bel20. Dat aandeel ging kort na de opening 3,5 procent hoger.

Ook AB InBev doet het goed. Het aandeel kreeg donderdagochtend een boost van 2,1 procent. De biergigant zag zijn opbrengsten met 4 procent toenemen in het derde kwartaal. Het bedrijf heeft tussen tussen jullie en september meer bier aan de man kunnen brengen.

Telenet liet donderdag weten dat het voortaan minstens 2,75 euro per aandeel zal uitkeren. Dat nieuws werd op gejuich onthaald door de aandeelhouders en het aandeel ging kort na de opening 3,3 hoger. Een uur later was die stevige toename echter eveneens volledig weggeveegd.

Ook Europese beurzen dalen na bescheiden start

Net zoals de Bel20 kon de Eurostoxx50 de bescheiden winst die het boekte bij de opening niet vasthouden. Na een stijging van 0,4 procent tekende de Europese beursindex een uur later een verlies op van 0,1 procent.

Royal Dutch Shell heeft beter dan verwachte kwartaalresultaten neergelegd. De aangepaste winst op basis van actuele geschatte voorraadkosten (ccs) kwam voor het bedrijf uit op 955 miljoen dollar. Shell kondigde meteen ook een dividendverhoging van 4 procent aan.

Ook Orange beloont zijn beleggers met een dividendverhoging. Het telecombedrijf liet donderdag weten dat het over 2020 een dividend wil uitkeren van 0,70 euro per aandeel. Het aandeel is een uur na opening 4,5 procent hoger geschoten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20