Bel20 beperkt verlies in bloedrood Europees beursklimaat

Nu in zowel de VS als China zorgen over nieuwe coronagolven de kop opsteken, kiezen beleggers eieren voor hun geld. Ze verkopen massaal aandelen maandag. De Bel20 kan het verlies beperken, maar dat is puur te danken aan het farmabedrijf UCB.

Terwijl de rest van Europa tot 3 procent lager gaat, doet de Brusselse Bel20 er maar 0,6 procent af. Dat is volledig de verdienste van UCB, een zeldzame stijger, maar wel een stevige. Het aandeel gaat 9,5 procent hoger na goede testresultaten. Bimekizumab, een middel tegen de huidziekte psoriasis, kon na 16 weken de huid al significant verbeteren. De resultaten waren beter dan die van marktleider Johnson & Johnson.

Ook de materiaaltechnologiegroep Umicore gaat 3 procent hoger. Het bedrijf kwam met goede halfjaarresultaten. De winst bleef op hetzelfde peil als vorig jaar. Over de tweede helft van het jaar wou Umicore zich nog niet uitspreken.

Rood Europa

Voorts zijn er geen stijgers in de Bel20. Biotech is bij de verliezers. Galapagos en Argenx dalen allebei bijna 3 procent. De staalproducent Aperam doet er meer dan 4 procent af.

In de rest van Europa is het beeld dramatisch. Beleggers hebben een serieuze schrik gepakt van de nieuwe coronagolven in de VS en Peking. De afgelopen weken maakten de beurzen een serieuze rally door, die nu abrupt tot stilstand komt. De brede EuroStoxx50 gaat 3,1 procent lager.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20