Bedrijfswereld doet weinig aan beloofde acties tegen ontbossing

Veel bedrijven die de ontbossing van de tropische wouden gaande helpen houden, ontberen ook elk beleid om aan die praktijken een einde te maken. Dat is de boodschap van een studie van de denktank Global Canopy, gebaseerd op een analyse van het milieubeleid van 350 grote ondernemingen en 150 leidinggevende financiële instellingen.

Uit het onderzoek bleek bovendien dat veel bedrijven uiteindelijk nalaten om de verplichtingen die terzake werden aangegaan, na te leven.

Waarom is dit belangrijk?

Twee jaar geleden kwamen de wereldleiders overeen om de ontbossing uit de toeleveringsketens te verwijderen. De wereldwijde boskap - die vooral terreinen moet vrijmaken voor de teelt van landbouwproducten zoals palmolie, soja en rundvlees - is verantwoordelijk voor bijna een kwart van de totale uitstoot van broeikasgassen. De gedane beloftes hebben tot nu toe echter weinig opgeleverd.

Beloftes blijven dode letter: Uit het onderzoek van Global Canopy bleek dat 31 procent van de bedrijven die door hun toeleveringsketens de grootste bijdrage aan de ontbossing leveren, geen enkele verbintenis hebben aangegaan om aan die praktijken een einde te maken.

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer