Markten:
Markten inladen...

DINSDAG 02 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Basic-Fit: ‘Steun ons door geen compensatie te vragen voor verloren abonneegeld’

Logo Business AM
Business

27/03/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 2 min leestijd

isopix

Fitnessketen Basic-Fit beseft dat het einde van de quarantaine-rit nog niet in zicht is, en biedt klanten enkele mogelijkheden om hun geld te recupereren. Het bedrijf gaat zelfs zo ver om klanten voor te stellen om geen vergoeding te kiezen, ‘om Basic-Fit te steunen’.

Basic-Fit heeft in België 179 vestigingen. Leden mogen met een lidkaart in elke vestiging langsgaan. Wereldwijd heeft het beursgenoteerde bedrijf meer dan vierduizend medewerkers. In België, waar de fitnesscentra moeten sluiten, is de meerderheid van het personeel op tijdelijke werkloosheid gezet.

Maar leden hebben natuurlijk wel betaald voor een abonnement. Daarom geeft Basic-Fit enkele opties om dat geld te recupereren. Zo kan u gaan voor een upgrade van het abonnement, vanaf 1 mei. Daarmee verliest het bedrijf dus geen inkomsten.

Het lidgeld kan u ook terugkrijgen als korting, verspreid over verschillende maanden. Daarnaast kan u ook kiezen om geen betalingen meer te doen tot Basic-Fit opnieuw open gaat.

Opvallend: in een laatste mogelijkheid vraagt Basic-Fit aan de klanten om het reeds gestorte geld gewoon te laten zitten. ‘Hiermee kies je ervoor om tot 1 mei geen compensatie te ontvangen. Met deze optie steun je Basic-Fit, dank je wel’, staat er in een bericht naar de klanten te lezen.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks