Barry Callebaut mag zijn ‘ruby’ als chocolade verkopen in de VS

Barry Callebaut mag zijn ‘ruby’ chocolade verkopen in de Verenigde Staten onder de noemer van ‘chocolade’. Het Amerikaanse voedselagentschap heeft dat beslist, hoewel ‘het product afwijkt van de standaarden’.

De Zwitserse chocolademaker, die in 1996 ontstond na een fusie van het Belgische Callebaut en het Franse Cacao Barry, introduceerde de roze chocolade in 2017. Het ging om de eerste nieuwe variant sinds de introductie van witte chocolade in de jaren 1930.

Barry Callebaut wil de Amerikaanse markt veroveren. De roze chocolade gaat al sinds mei over de toonbank in de Verenigde Staten, maar niet onder de noemer ‘chocolade’. De Food and Drug Administration, zeg maar de voedselwaakhond, kent de chocolademaker nu een tijdelijke goedkeuring toe.

De volgende 15 maanden mag Barry Callebaut zijn ‘ruby’ chocolade als dusdanig verkopen. Daarna volgt een evaluatie. ‘Het is de volgende stap om dit product als standaard te vestigen naast zwarte, melk- en witte chocolade’, reageert Peter Boone, de topman van Barry Callebaut in de VS, aan Bloomberg.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20