Recordfilm ‘Barbie’ steekt ‘Harry Potter’ voorbij

Barbie heeft een nieuw record te pakken. In iets meer dan een maand tijd heeft de film meer geld opgebracht dan Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2. Daarmee wordt de film officieel de succesvolste film van Warner Bros. aller tijden.

We moeten niet meer uitleggen dat de film Barbie van Greta Gerwig een enorm succes is. De film met Margot Robbie en Ryan Gosling in de hoofdrollen is een wereldwijde hit en dat heeft het nu nog eens extra in de verf gezet met een nieuw record.

Barbie

Barbie werd uitgebracht door de bekende filmstudio Warner Bros., die al verantwoordelijk was voor verschillende blockbusters. Tot voor kort was de laatste film van de Harry Potter-franchise, Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2, de film van Warner Bros. die de hoogste box office binnenhaalde, maar daar is Barbie nu, 12 jaar later, over gegaan.

Eerder ging Barbie al voorbij The Dark Knight in de Verenigde Staten. Daarmee werd het de succesvolste film van Warner Bros. in de Verenigde Staten en nu wordt dat record dus ook uitgebreid naar de rest van de wereld.

En het lijkt niet het laatste record te zijn dat Barbie binnenhaalt. Ondertussen komt de film namelijk heel dicht bij de box office van The Super Mario Bros. Movie. Die film is voorlopig de succesvolste film van 2023. Maar zal waarschijnlijk binnenkort ingehaald worden door de roze bulldozer die Barbie heet.

Bekijk hier nog eens de officiële trailer voor Barbie:

Lees hier onze review van Barbie.

Meer