Opmerkelijke tendens nu de rentes stijgen: banken halen oude spaarboekjes van onder het stof

Door het verstrakkende geldbeleid van de Europese Centrale Bank (ECB) verhogen de banken de spaarrentes. Sommige spelers grijpen ook naar spaarboekjes waarvan ze de commercialisering hadden stopgezet. Maken de zogenaamde spaarabonnementen een comeback?

Waarom is dit belangrijk?

Verschillende banken hebben de afgelopen maanden de rente verhoogd. Vanaf morgen telt ons land zelfs negen spaarboekjes die minstens 1 procent in het laatje brengen. De banken kunnen hun spaarders een royalere vergoeding geven omdat ze zelf een hogere rente krijgen wanneer ze geld stallen bij de nationale centrale banken. De Europese Centrale Bank heeft de rente dit jaar al met 250 basispunten opgetrokken.

In het nieuws: Verschillende banken breiden hun spaaraanbod uit als reactie op de stijgende rentes. Sommige spelers grijpen daarbij naar vertrouwde formules.

  • Nadat Triodos Bank in 2020 de gereglementeerde spaarboekjes omtoverde tot niet-gereglementeerde renteloze varianten, komt die bank op haar stappen terug. Vanaf maart zal het opnieuw mogelijk zijn om een traditioneel spaarboekje te openen. De rente zal 0,6 procent bedragen.
  • Belfius lanceert begin volgend jaar dan weer de nieuwe s
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer