Belfius opent slag om spaarboekje bij grootbanken, maar zijn kleinere banken wel te kloppen?

Nadat verschillende internetbanken de spaarrentes naar boven hebben bijgesteld, treedt nu de eerste grootbank in hun voetsporen. Belfius trekt begin volgend jaar de rente op. Daarenboven lanceert de bank een hoogrentend spaarboekje. Toch moet Belfius nog een versnelling hoger schakelen als de grootbank de internetbanken, zoals Santander Consumer Bank en Aion Bank, het vuur aan de schenen wil leggen.

Waarom is dit belangrijk?

Het verstrakkende geldbeleid van de centrale banken is goed nieuws voor de spaarders. Ze krijgen namelijk stilaan een hogere vergoeding voor hun spaarinspanningen. Tot nu toe stonden al renteverhogingen van spaarrentes op naam van de kleinere banken in ons land, maar daar is na het jongste rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) verandering in gekomen.

In het nieuws: Belfius verhoogt op 2 januari 2023 de basisrente en de getrouwheidspremie op de gereglementeerde spaarrekening op van respectievelijk 0,01 tot 0,35 procent en van 0,10 tot 0,15 procent. Daarmee komt de totaalrente uit op 0,50 procent.

Details: De grootbank lanceert op 2 januari ook een nieuw spaarboekje, genaamd de Fidelity spaarrekening.

  • Die spaarrekening zal gepaard gaan met een getrouwheidspremie van 0,65 procent en een basisrente van 0,15 procent. De totaalrente
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer