Banken blijven de wind in de zeilen hebben op de beurs

De banken gaan voor de tweede dag op rij stevig omhoog op de beurzen en nemen de Bel20 op sleeptouw.

De problemen in de Verenigde Staten afgelopen nacht hebben de Europese beurzen nauwelijks parten gespeeld. De Bel20 won 0,79 procent. Aperam was de sterkste stijger in de Belgische sterindex en won 3,96 procent.

Ook de Belgische banken hebben er voor de tweede dag op rij een topdag opzitten. KBC won 2,81 procent en ING ging er 2,21 procent op vooruit.

Dreun voor AB InBev

Een rapport van ING gaf het aandeel van AB InBev een dreun. Volgens de grootbank wordt 2021 een verloren jaar voor de biergigant. ING verwijst daarbij naar de lockdowns overal in de wereld en het trage vaccinatietempo. Het aandeel verloor 0,65 procent.

Het farmabedrijf Fagron kon de beursdag afsluiten met een winst van 8,4 procent. Het aandeel steeg nadat Analist Alex Cogut van Kempen het koersdoel heeft verhoogd van 22 naar 24 euro.

Banken ook elders in Europa in het groen

De Eurostoxx50 won 0,46 procent. Net zoals in ons land deden de banken het in het buitenland vrij goed. In Frankrijk won BNP Paribas 2,37 procent en ging Société Générale er 1,04 procent op vooruit. De winst bij Crédit Agricole bleef beperkt tot 0,75 procent.

Bij onze noorderburen was ABN Amro de grootste stijger in de AEX. Het aandeel van de grootbank ging er 3,57 procent op vooruit.

Het luxeconcern LVMH won 2,75 procent nu de overname door het Amerikaanse Tiffany & Co is afgerond.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20