Bak eens een cake met insectenvet

Meng in een kom suiker, bloem, eieren en ... het vet van de larven van de zwarte soldatenvlieg. Volgens onderzoek van UGent proef en zie je geen verschil met 'gewoon' gebak als je 25 tot 50 procent van de boter door insectenolie vervangt.

Voor hun studie lieten bio-ingenieurs van UGent ruim 300 proefpersonen cake, koekjes en wafels proeven waarbij een deel van de boter in het beslag vervangen werd door vetstof, gewonnen uit de larven van een zwarte soldatenvlieg. Ze schotelden de proevers

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.