Autosector is wereldwijd op zoek naar cloudspecialisten

De wereldwijde autosector doet steeds meer beroep op digitale diensten en producten. Dit fenomeen trekt zich ook verder door in diensten voor cloudtoepassingen. Dat blijkt uit een rapport van consulent GlobalData, die over een periode van drie maanden tot eind oktober de wereldwijde vacatures voor cloudspecialisten analyseerde.

Die cijfers toonden aan dat de Verenigde Staten nog altijd de markt aanvoeren, maar tegelijkertijd wijst GlobalData op de sterke opkomst van de Europese landen.

Duitsland

De onderzoekers stelden vast dat 45,1 procent van de vacatures voor cloudspecialisten in de autosector in de Verenigde Staten werden geregistreerd.

Daarmee heeft het land echter wel een deel van zijn dominantie moeten inleveren, want dezelfde periode vorig jaar hadden Amerikaanse bedrijven in de wereldwijde cloud-vacatures nog een aandeel van 64 procent.

Anderzijds kon volgens GlobalData worden vastgesteld dat Europa op een jaar tijd zijn aandeel van 18,9 procent naar 28,5 procent heeft opgevoerd.

Na de Verenigde Staten vormt Duitsland de grootste cluster van cloudtoepassingen voor de autosector. Het land zag zijn aandeel in het wereldwijde aanbod vacatures van 9 procent naar 18 procent oplopen.

Daarna volgt India, dat zijn aandeel van 3 procent naar 12 procent zag stijgen. De rest van de top tien bestaat uit Frankrijk (4 procent), Zweden en China (3 procent), Israël, de Filipijnen en Polen (2 procent) en Ierland (1 procent).

Austin

GlobalData stelde tenslotte nog vast dat de Texaanse hoofdstad Austin zich als het wereldwijde centrum van cloudtechnologieën voor de autosector mag beschouwen. Austin vertegenwoordigde immers 13 procent van alle vacatures die door de consulent werden geregistreerd.

De Duitse stad Stuttgart, de vestigingsplaats van autobouwer Mercedes-Benz, staat op de tweede plaats met een aandeel van 9 procent.

Daarna volgt de Amerikaanse stad Warren, in de buurt van het Amerikaanse autocentrum Detroit, met een aandeel van 4 procent. Sindelfingen, in de buurt van Stuttgart, eindigt met ruim 3 procent op de vierde plaats.

(bzg)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20