Autobouwer Daimler toont zich tevreden over het voorbije kwartaal

De Duitse autobouwer Daimler heeft een meer dan bevredigend kwartaal achter de rug. De verkoop trok tussen juni en september opnieuw aan en de groep kon een positief financieel resultaat melden. Dat heeft Harald Wilhelm, financieel directeur van Daimler, op basis van voorlopige cijfers gemeld. 

Daimler verwacht dat die trend zich ook tijdens vierde kwartaal verder zal doorzetten. Daardoor zou de Duitse groep minstens moeten kunnen vermijden het jaar met een verlies te moeten afsluiten.

Verlies

Daimler boekte tijdens het derde kwartaal van dit jaar een winst van nagenoeg 3,1 miljard euro. Daarmee presteert de Duitse autobouwer beter dan dezelfde periode vorig jaar, toen een positief resultaat van bijna 2,7 miljard euro werd gemeld.

Tijdens het tweede kwartaal van dit jaar boekte het bedrijf nog een verlies van 1,3 miljard euro. Tijdens die periode kende de verkoop een sterke terugval, nadat de coronapandemie de grootste fabriekssluiting sinds de Tweede Wereldoorlog veroorzaakte.

‘Daimler liet tijdens het derde kwartaal een bijzonder sterke prestatie optekenen,’ aldus Harald Wilhelm. ‘Dit bewijst dat de onderneming op goede weg is. We verwachten dat deze positieve trend zich tijdens het vierde kwartaal nog verder zal doorzetten.’

De financieel directeur verwijst daarvoor naar het herstel van de autoverkopen en kostenbesparingen die werden doorgevoerd. Wilhelm merkt verder op dat alle divisies van Daimler betere prestaties lieten optekenen dan aanvankelijk was verwacht.

Lockdowns

Ondanks het verlies tijdens het tweede kwartaal, blijkt Daimler de coronacrisis, die in de autosector de grootste verstoring in vele decennia heeft veroorzaakt, beter te hebben opgevangen dan werd gevreesd. Om de verliezen te beperken werd onder meer in de Verenigde Staten de bouw van sedans stopgezet om de productie van suv-modellen, die grotere winstmarges opleveren, meer ruimte te bieden.

De optimistische vooruitzichten van Daimler voor de nabije toekomst zijn wel gebaseerd op de veronderstelling dat er geen nieuwe lockdowns komen om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen.

Woordvoerders van de Duitse regering hebben al gezegd een nieuwe lockdown, ondanks de scherpe toename van het aantal nieuwe besmettingen, met alle mogelijke middelen te willen verhinderen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20