Auto-ondernemer Roland D’Ieteren overleden aan corona

Roland D’Ieteren, een telg van de zesde generatie van de Brusselse autofamilie, is op 78-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van Covid-19.

Dat meldt La Libre. De zeer discrete ondernemer werkte tot 2017 een halve eeuw voor D’Ieteren, waarvan 30 jaar als CEO en 42 jaar als voorzitter van de raad van bestuur. Zijn zoon Nicolas is de huidige voorzitter van de beursgenoteerde groep.

In 2009 kreeg Roland D’Ieteren de titel van baron. Zijn vermogen wordt op meer dan 1 miljard euro ingeschat, waarmee hij een van de rijkste Belgen was.

Volkswagen

‘Mijn vader, Pierre D’Ieteren, had het idee van ‘de auto voor iedereen’ en was de grondlegger van het partnership met de groep Volkswagen, waardoor we onze industriële knowhow konden consolideren’, zo schreef hij in zijn laatste voorwoord van het jaarverslag als voorzitter. ‘Ikzelf had het geluk, met de steun van fantastische teams, onze leiderschapspositie op de Belgische automarkt te kunnen uitbouwen met de vertegenwoordiging van alle merken van de groep Volkswagen, en de diversificatie en internationalisering van de activiteiten te lanceren met de overname van Avis Europe en later Belron. Meer recent gaf Moleskine een nieuw elan aan de heraanwending van onze capaciteiten op internationale schaal.’

Lees ook: Carglass blijft voor autogroep D’ieteren een belangrijke houvast

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20