Australië gaat zijn grenzen heropenen

Nadat het land zich in maart 2020 afsloot voor de rest van de wereld, heeft Australië plannen onthuld om snel zijn grenzen te heropenen.

De Australische premier Scott Morrison kondigde vrijdag aan dat het land zijn grens zal heropenen voor gevaccineerde burgers en permanente inwoners zodra 80 procent van de bevolking in een staat of territorium is gevaccineerd. Dit zal naar verwachting ergens in november gebeuren. Het land had sinds het begin van de pandemie strenge Covid-19 regels gehanteerd, waarbij het zelfs zijn eigen mensen verbood het land te verlaten of terug binnen te komen.

Maar Morrison zei vrijdag dat het land “plannen aan het afronden is opdat Australische families met elkaar herenigd kunnen worden, Australische werknemers ons land in en uit kunnen reizen en we kunnen werken aan het verwelkomen van toeristen aan onze kusten”. Hij merkte ook op dat nu weer veilig naar “veel landen over de hele wereld kan worden gereisd”en dat het tijd is voor Australië om de volgende stap te zetten. “Het is tijd om de Australiërs hun leven terug te geven”, voegde hij daar nog aan toe.

De Australische premier kondigde geen plan aan om de grenzen van het land te openen voor buitenlandse reizigers. Wel zei hij “dat wordt gewerkt aan het verwelkomen van toeristen aan onze kusten”.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20