Apple wil naar verluidt een goedkope versie van de iPhone en iPad lanceren in maart

Volgens een rapport van Bloomberg zou Apple enkele nieuwe producteen lanceren op 8 maart. In dat bericht staat dat het zou gaan om een goedkopere versie van de iPhone en iPad.

Bloomberg verwacht dat Apple een event zal streamen om de lancering aan te kondigen. Sinds de start van de coronapandemie in 2020 heeft de techtgigant alleen nog maar virtuele productvoorstellingen gedaan.

Opvolger iPhone SE

De kans bestaat dat Apple tijdens de voorstelling in maart op de proppen zal komen met een budgetvriendelijk model van een 5G-iPhone. Het is niet de eerste keer dat Apple een goedkoper model van de iPhone op de markt brengt. In 2020 had het bedrijf bijvoorbeeld de iPhone SE gelanceerd. Het prijskaartje bedraagt 399 dollar. Ter vergelijking: de iPhone 13 (128 GB) kost zo’n 800 dollar.

Het model dat in maart zou voorgesteld worden, beschikt volgens het Amerikaanse persagentschap over een snellere processor en heeft toegang tot het 5G-netwerk.

Budgetvriendelijke iPad

De nieuwe iPad wordt naar verwachting een bijgewerkte versie van de iPad Air. Dat apparaat werd in oktober 2020 voor het laatst geüpdatet en kost momenteel 599 dollar.

Volgens datzelfde rapport bestaat de kans dat Apple ook een nieuwe Mac voorstelt tijdens het evenement. We mogen weliswaar niet vergeten dat de techgigant de grootste releases houdt voor tijdens de herfst. Tijdens die periode kondigt Apple doorgaans de lancering van de duurdere modellen aan.

(kg)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.