Apple haalt meer chips voor iPhone 13 door iPad-productie op te offeren

Apple heeft de productie van iPad-tablets teruggeschroefd om meer onderdelen toe te wijzen aan de iPhone 13. Dat betekent dat het wereldwijde chiptekort Apple harder raakt dan eerder aangegeven.

De productie van de iPad is de afgelopen twee maanden gehalveerd ten opzichte van de oorspronkelijke plannen van Apple. Dat schrijft de de Japanse zakenkrant Nikkei op haar website. Onderdelen die bedoeld waren voor oudere iPhones werden ook overgeheveld naar de iPhone 13.

Hoewel de productie van iPhone 13 in de tweede helft van het jaar haperde door fabriekssluitingen in Azië, heeft Apple tot nu de bevoorradingscrisis beter doorstaan dan veel andere bedrijven. Dat heeft het bedrijf te danken aan zijn enorme koopkracht en langlopende leveringsovereenkomsten met chipfabrikanten. Daardoor kon Apple in het derde kwartaal zelfs marktaandeel van zijn rivalen afsnoepen.

De iPhone-maker geeft prioriteit aan de productie van iPhone 13, deels omdat het een grotere vraag naar de smartphone voorspelt dan naar de iPad, nu de westerse markten de pandemie te boven beginnen te komen, weet Nikkei.

(evb)

Meer
Mijn Volglijst

Valuta: dollar fundamenteel beter dan euro

27/11/2021 09:24

(ABM FN-Dow Jones) Fundamenteel staat de Amerikaanse dollar er beter voor dan de euro. Dit vindt valuta-analist Joost Derks van iBanFirst.

Daarbij verslechtert de coronasituatie in Europa "in rap tempo met mogelijk hardere lock-downs tot gevolg". De euro/dollar is hier afgelopen week ook al op vooruit gelopen, maar werd aan het eind van de afgelopen handelsweek een halt toegeroepen, zag Derks.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20