Apple laat je binnenkort telefoongesprekken opnemen en uitschrijven

Apple heeft een opvallende, maar handige nieuwigheid aangekondigd die vanaf iOS 18 beschikbaar zal zijn op iPhones. Het gaat om een functie die je telefoongesprekken laat opnemen en mogelijk ook transcriberen in Notes.

Wat ging eraan vooraf? Apple presenteerde op zijn jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC) enkele vernieuwingen. Het gaat aan de ene kant om iOS 18, de nieuwe versie van zijn mobiele besturingssysteem. Daarnaast is er ook Apple Intelligence, zijn versie van artificiële intelligentie voor de eigen toestellen zoals de iPhone.

Telefoongesprekken opnemen

Een van deze nieuwe functies in iOS is het laten opnemen van telefoongesprekken. Daarbij zal je tijdens het bellen een balkje zien dat toont dat je een gesprek opneemt. Iedereen waarmee je belt, krijgt meteen ook een melding dat het gesprek wordt opgenomen. Op die manier is er geen probleem met de privacy.

  • Het opgenomen gesprek wordt vervolgens opgeslagen in de app Notes.

Uitschrijven: In Notes kan je dat gesprek meteen ook laten transcriberen.

  • Deze laatste functie is voorlopig wel enkel beschikbaar in het Engels, Spaans, Duits, Frans, Japans, Mandarijn, Kantonees en Portugees.

Maar: Omdat deze functie om gesprekken op te nemen en uit te schrijven deel uitmaakt van Apple Intelligence zal je wel een iPhone 15 Pro of 15 Pro Max moeten hebben om ervan gebruik te kunnen maken. Gebruikers met zo’n iPhone zullen later dit jaar bij de lancering van iOS 18 deze feature krijgen.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.