Markten:
Markten inladen...

ZONDAG 23 FEB

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Apple moet lightning-laadkabels mogelijk laten vallen in Europa

Logo Business AM
Tech

17/01/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 2 min leestijd

pexels

Als de regelgeving voor universele smartphonekabels erdoor komt, kan Apple zijn lightningkabel opbergen.

De EU wil opnieuw paal en perk stellen aan de wildgroei aan smartphoneladers. Er ligt opnieuw een voorstel op tafel om smartphonemakers te verplichten om aan een universele laadkabel te werken.

Zelfregulering

Enkele jaren geleden kwam het voorstel al, maar de techlobby hield het toen tegen. De EU vroeg zelfregulering aan de sector en dat kwam er, voor een groot deel.

Toch zochten smartphonemakers een achterpoortje: met laders valt namelijk veel geld te verdienen. Zo zal u merken dat een lader van een b-merk minder snel laadt dan van pakweg Samsung zelf. Er zijn ook smartphoneladers die met dezelfde adapter werken, maar een eigen, uniek kabeltje hebben.

Lightning-technologie

Apple is koning van de eigen smartphoneladers. Het bedrijf bood dan ook lang weerstand tegen de universele laders. De iPhone-maker heeft onder andere de lightning-technologie om zijn smartphones mee te laden.

Als de Europese Unie de wetgeving gestemd krijgt, zou dat betekenen dat Apple die lightning-technologie moet laten schieten. Die valt namelijk niet onder de noemer van ‘universele lader’.

Apple schijnt wel al met de zaak bezig te zijn. Hoewel het bedrijf vorig jaar in een verklaring aangaf dat uniformisering ‘innovatie tegenhoudt’, zijn ze al van lightning afgestapt voor het vorige model iPad. Die kreeg in de plaats daarvan een usb-c-uitgang.

Daarnaast schakelen bijna alle grote bedrijven langzaam maar zeker over op draadloos opladen. De technologie staat nog wat zijn kinderschoenen, maar toch zou dat de richtlijnen van de EU kunnen omzeilen. In afwachting van verbeterde technologie schakelen alle smartphonemakers langzaam maar zeker over naar usb-c en micro-usb. Apple inclusief.

Source: CNBC


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton
quote greta thunberg

Ik zal de cijfers over klimaatverandering blijven herhalen tot jullie dat ook doen.

Klimaatactiviste Greta Thunberg in Davos
Zo gezegd: Satya Nadella

Milieubewustzijn moet een factor zijn in groeiplannen van bedrijven. Zoniet komt het kapitalistische en economische stelsel van de VS in gevaar.

Satya Nadella, CEO van Microsoft
Quote van de dag van Bloomberg

Als president van de Verenigde Staten zal ik de East Room van het Witte Huis inrichten als landschapskantoor. En ik zal daar bij het team zitten. Het Oval Office zal ik enkel gebruiken voor wat officiële momenten – en nooit om te tweeten.

Mike Bloomberg, Democratisch kandidaat-president