Amerikaanse cannabisverkoop loopt midden dit decennium op tot bijna 50 miljard dollar

De verkoop van cannabis in de Verenigde Staten zal tegen het midden van dit decennium een ​​niveau van meer dan 45 miljard dollar per jaar bereiken. Dat zegt een onderzoek van consulent Headset Analytics, die een jaarlijkse groei tussen de 2 procent en 8 procent voorspelt.

Het rapport benadrukt dat steeds meer Amerikaanse staten het medische en recreatieve gebruik van marihuana legaliseren. Op deze manier zal de cannabisindustrie volgens de experts de volgende jaren een exponentiële groei tegemoet gaan. Een sterke groei wordt vooral verwacht in Florida, New Jersey, New York, Ohio en Virginia.

Legalisering

“In het voorbije decennium zijn de kansen voor de groei en ontwikkeling van de cannabisindustrie sterk toegenomen”, merkt Cy Scott, een van de oprichters van Headset Analytics, op. “Dat was onder meer te danken aan de beslissing van Colorado, Washington en verschillende andere staten om het gebruik van marihuana voor volwassenen te legaliseren.”

“Ondanks de fragmentarische benadering van de legalisatie van cannabis op Amerikaans federaal niveau, hebben vele individuele staten ondersteunende voorwaarden gecreëerd die de groei van de sector zouden moeten kunnen stimuleren.”

“Hoewel dit jaar een belangrijke mijlpaal wordt verwacht bij de federale legalisering van de industrie, zal volgend jaar vooral in het teken staan van een verdere uitbreiding naar nieuwe Amerikaanse afzetmarkten.”

Californië

Headset Analytics voorspelt dat de verkoop van cannabis in de Verenigde Staten tegen het midden van dit decennium een jaaromzet van 45,8 miljard dollar zal laten optekenen. “Californië zal daarbij met 7,7 miljard dollar inkomsten zijn positie als grootste cannabismarkt van de Verenigde Staten vasthouden”, voert het rapport aan.

“In Florida kan de volgende jaren echter een grote doorbraak van medicinale marihuana worden verwacht, waardoor de staat over drie jaar met een omzet van 3,2 miljard dollar zichzelf op de tweede plaats zal nestelen.”

De derde plaats zal volgens Headset Analytics worden ingenomen door New York, waar volgend jaar een licentie voor het gebruik door volwassenen wordt verwacht. “Met een bevolking van 15 miljoen mensen boven de leeftijdsgrens van 21 jaar kan tegen het midden van dit decennium in New York op een omzet van bijna 3 miljard dollar worden gerekend”, luidt het.

“Daarna volgt de buurstaat New Jersey, waar in maart van dit jaar een licentie voor het gebruik van volwassenen in het vooruitzicht wordt gesteld. Met een potentieel klantenbestand van meer dan 7 miljoen volwassen cannabisgebruikers, kan daar op een omzet van meer dan 1,6 miljard dollar worden gerekend.”

Ohio, waar momenteel een recreatief gebruik van cannabis nog niet wordt toegelaten, zou tegen het midden van dit decennium met een omzet van bijna 2 miljard dollar op een vijfde plaats komen, gevolgd door Virginia, waar een bevolking met een sterke koopkracht de sector 1,3 miljard dollar inkomsten zou kunnen bezorgen.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.