Legale verkoop cannabis brengt dit jaar wereldwijd meer dan 30 miljard dollar op

De wereldwijde cannabisverkoop zal dit jaar een niveau van 31 miljard dollar benaderen. Dat betekent een stijging met 41 procent tegenover vorig jaar. Dat zegt het studiebureau BDS Analytics, gespecialiseerd in onderzoek naar cannabismarkten.

De researchers wijzen erop dat het overgrote deel van de omzet – een volume van 24 miljard dollar – in de Verenigd Staten is gesitueerd.

Snelle groei

“De cannabisindustrie zet zijn opmars aan een buitengewoon snel tempo verder”, merkt Kelly Nielsen, onderzoeker bij BDS Analytics, op. “Dat is vooral het geval in de Verenigde Staten. Nieuwe markten, zowel voor medisch gebruik als voor een recreatieve consumptie, ontwikkelen er zich in een sneller tempo dan in het verleden.”

“In de Verenigde Staten gaan steeds meer regio’s in een kort tijdsbestek over van een uitsluitend medisch gebruik naar een volledig legale status voor cannabis. Mature markten, zoals Colorado en Californië, blijven een sterke groei realiseren. Nieuwe regio’s, zoals Illinois en Massachusetts, blijken zich bovendien in een steeds sneller tempo te ontwikkelen.”

“De cannabisindustrie kent een sterke bloei”, voert Nielsen nog aan. “In verschillende markten worden de verwachtingen ruimschoots overtroffen.”

“Dit, in combinatie met het feit dat meer regio’s een wetgeving hebben aangenomen om cannabis te legaliseren, heeft ervoor gezorgd dat de sector zijn vooruitzichten naar boven heeft kunnen bijstellen. De uitbreiding en de ontwikkeling van nieuwe markten voor recreatief gebruik in de Verenigde Staten blijven de drijvende kracht achter de wereldwijde verkoop van cannabis.”

Ontario

De onderzoekers zeggen daarbij te verwachten dat de wereldwijde verkoop van cannabis over vijf jaar een niveau van 62,1 miljard dollar zal bereiken. Dit betekent een gemiddelde groei van meer dan 15 procent per jaar.

In Canada wordt dit jaar een verkoopniveau van 4 miljard dollar verwacht. Over een periode van vijf jaar wordt een verdere toename tot 6,7 miljard dollar in het vooruitzicht gesteld. Dat vertegenwoordigt een jaarlijkse groei van gemiddeld 11 procent.

Ontario, de grootste cannabismarkt in Canada, voert deze trend aan. Daar wordt dit jaar een toename met bijna 90 procent opgetekend.

“In de rest van de wereld zal de verkoop van marihuana dit jaar een omzet van ongeveer 1,7 miljard dollar genereren”, zegt Nielsen nog. “Dat volume zal over een periode van vijf jaar verder tot 7,9 miljard dollar oplopen.”

“De internationale verkoop wordt momenteel nog grotendeels aangedreven door de markten voor medicinale cannabis in Mexico, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.”

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20