Amerikaanse beurzen zetten opnieuw records neer

De Amerikaanse aandelenmarkten zijn woensdag op nieuwe recordhoogtes gesloten. De beleggers reageerden positief op de inauguratie van Joe Biden als nieuwe president van de Verenigde Staten. Bovendien lieten ook de positieve berichten over Netflix, dat inmiddels meer dan 200 miljoen abonnees heeft, zich voelen.

De Dow Jones steeg met 0,83 proicent tot 31.188 punten, terwijl de S&P 500 een winst van 1,39 procent tot 3.852 punten kon melden. De Nasdaq klom 1,97 procent tot 13.457 punten.

Biden

De beleggers verwachten dat het aantreden van Joe Biden als Amerikaans president de economie een belangrijke impact kan bezorgen. Bovendien heeft de nieuwe president ook actie beloofd in de strijd tegen het coronavirus. Verwacht wordt dat deze elementen ook de volgende weken een positieve impact zullen blijven hebben.

Sinds de verkiezingsoverwinning van Joe Biden in de Amerikaanse presidentsverkiezingen begin november vorig jaar heeft de Dow Jones 13 procent aan waarde gewonnen. De beleggers rekenen dit jaar immers op een sterke Amerikaanse remonte.

Sinds Donald Trump vier jaar geleden voor de eerste keer als president het Witte Huis betrad heeft de Dow Jones ongeveer 57 procent aan winst geboekt. Bij de S&P 500 was er sprake van een vooruitgang met 68 procent. Tijdens de eerste ambtsperiode van Barack Obama hadden die twee indexen respectievelijk een stijging met 65 procent en 75 procent opgetekend.

Technologie

Het aandeel van Netflix won dankzij een uitstekend resultatenrapport 16 procent in waarde. Die positieve sfeer straalde ook uit op een hele reeks andere technologie-aandelen, die eveneens winst boekten. De technologiesector in zijn geheel liet een stijging met 2 procent optekenen.

Procter & Gamble moest een lichte daling slikken, nadat het bedrijf had gemeld dat de verkoop van zijn reinigingsproducten door massale vaccinaties zou kunnen dalen. Ook UnitedHealth moest terrein prijs geven wegens de kosten die de onderneming maakte om zijn testprogramma’s voor klanten meer toegankelijk te maken.

De bank Morgan Stanley moest eveneens waarde inleveren, ondanks kwartaalresultaten die beter waren dan de verwachtingen.

Meer