Amerikaanse beurzen maken rustig einde aan de week

De Amerikaanse beurzen hebben vrijdag, na twee opeenvolgende recorddagen, een rustperiode ingelast. De S&P 500 leverde 0,3 procent in en eindigde op 3.842 punten. De Dow Jones daalde met 0,6 procent tot 30.997 punten. Alleen de Nasdaq, gedragen door de positieve resultaten van de technologiebedrijven, kon een stijging met 0,1 procent tot 13.543 punten melden.

De technologiesector heeft een goede week achter de rug. Nadat Netflix vorige week zich al positief liet opvallen, kijken de beleggers uit naar de resultaten van de andere grote digitale concerns.

Apple ging ook vrijdag opnieuw 1,6 procent vooruit. Het aandeel heeft op één week tijd daarmee een winst van 9,4 procent geboekt. Ook Facebook en Microsoft lieten de voorbije week een winst van respectievelijk 9,2 procent en 6,3 procent optekenen. 

Anderzijds moesten IBM en Intel bijna 10 procent inleveren. IBM presenteerde resultaten die onder de verwachtingen bleven. Intel kon wel met positieve cijfers uitpakken, maar zijn topman maande in zijn vooruitzichten toch tot voorzichtigheid aan.

Nasdaq in goede stemming

De technologiebeurs Nasdaq won deze week 4,2 procent. De S&P 500 en de Dow Jones sloten de week met respectievelijk een vooruitgang van 1,9 procent en 0,6 procent met een meer bescheiden marge af.

Daarnaast lijkt ook de positieve impact van de inauguratie van de Amerikaanse president Joe Biden enigszins tot rust te komen.

Gehoopt wordt nog altijd dat Biden de Amerikaanse economie een nieuwe impuls kan bezorgen en de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus zal leiden. Anderzijds realiseert men zich echter dat deze doelstellingen niet eenvoudig gerealiseerd zullen kunnen worden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20