Amerikaanse beurzen beginnen de week rustig

De Amerikaanse beurzen openen maandag rond het nulpunt. Het vele positieve nieuws over coronavaccins en -medicijnen slaat beleggers wat lam.

Het zijn wel de farmabedrijven die profiteren. Pfizer en BioNTech, die samen aan een coronavaccin werken, konden positieve resultaten voorleggen voor hun vaccin. Dat stuurde Pfizer 2 procent hoger en BioNTech deed er zelfs 6 procent bij.

Nog maandag meldden twee Britse bedrijven goed nieuws over hun coronamedicijnen. Synairgen beweert dat zijn medicijn het aantal doden tot 80 procent kan beperken en het vaccin dat AstraZeneca ontwikkelt in samenwerking met de universiteit van Oxford toont positieve resultaten in een vroege onderzoeksfase. Die bedrijven staan niet genoteerd op de Amerikaanse tabellen, maar het nieuws draagt wel bij aan het sentiment.

Miljardenverlies

Voorts zijn er nog twee olienieuwtjes die het omgekeerde doen van wat u zou verwachten. Chevron gaat 2 procent onderuit nadat het zijn kleinere concurrent Noble Energy overnam voor 5 miljard dollar en Halliburton doet er meer dan 5 procent bij nadat het een miljardenverlies moest opbiechten. Beleggers lijken te geloven dat er een ommekeer aankomt voor het bedrijf.

Voorts is er weinig te melden. De Dow Jones gaat 0,5 procent lager, de S&P500 gaat 0,3 procent hoger en de Nasdaq doet er 1,2 procent bij.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20