Amerikaanse ambachtelijke brouwers hebben onevenwichtig jaar achter de rug

Amerikaanse ambachtelijke brouwers hebben onevenwichtig jaar achter de rug
De verkoop van de Amerikaanse ambachtelijke bieren liep dit jaar nog met 8 procent op. – Rick Friedman/Corbis via Getty Image

De Amerikaanse ambachtelijke brouwers hebben een wisselend jaar achter de rug. De sector werd geconfronteerd met onderbrekingen in de toeleveringsketen, concurrentie van andere drankensectoren en een onregelmatig verder herstel van de verkopen in de horeca-sector. Innovatie en flexibiliteit zullen de brouwers echter helpen om de uitdagingen van het nieuwe jaar aan te pakken. Dat staat in een rapport van de Amerikaanse Brewers Association.

Waarom is dit belangrijk?

In de Verenigde Staten vormen de ambachtelijke brouwers voor de nationale bierindustrie een belangrijke groeisector. Terwijl de volledige Amerikaanse biersector dit jaar 1 procent meer volumes verkocht dan vorig jaar, konden de ambachtelijke brouwers een stijging met 8 procent melden.

Markt met diverse uitdagingen: Waarnemers waarschuwen dat ook de ambachtelijke brouwers aandacht zullen moeten hebben voor de karakteristieken van een markt die steeds meer een matuur karakter vertoont, terwijl tevens zal moeten worden afgerekend met de economische tegenwind die de hele biersector treft.

  • “Brouwerijen, bars en restaurants hebben dit jaar hun onregelmatig herstel verder gezet”, merkt de Brewers Association op. “De horecasector neigt steeds meer naar zijn vroegere trends, maar niet overal kunnen dezelfde vorderingen worden opgemerkt.”
    • Kleine en lokale brouwerijen vertoonden een sterke flexibiliteit tegenover de voortdurende onderbrekingen van de toeleveringsketens.
    • Deze partijen presteerden beter dan de regionale bierproducenten die op de winkelvloer, waar een steeds groter concurrentieklimaat vertoont, met andere dranken om ruimte in de rekken dienden te vechten.
  • “Tegelijkertijd bleven de Amerikaanse brouwers het hele jaar geplaagd met de impact van de klimaatverandering en aanhoudende tekorten aan ingrediënten”, voert het rapport nog aan.
    • “Hoewel de gerstoogst dit jaar een verbetering toonde, werden toch nog de gevolgen van de krappe voorraden van vorig jaar gevoeld. Hierdoor moet de sector met aanhoudend hoge prijzen rekening houden.”
    • De hopteelt in de Verenigde Staten diende dit jaar een lichte inkrimping te melden, terwijl in Europa de slechtste oogst in verscheidene decennia moest worden geregistreerd.
    • Verstoringen in de aanvoer van aluminium blikken en koolstofdioxide zorgden voor extra problemen.

Nieuwe impulsen: Bart Watson, hoofdeconoom van de Brewers Association, merkt op dat veel Amerikaanse brouwers voor een belangrijk jaar staan, waarbij strategieën voor de toekomstige groei zullen moeten worden geïmplementeerd.

  • Ondanks de moeilijke omgeving, waren er dit jaar in de Verenigde Staten meer dan 9.500 brouwerijen actief. Er werden meer dan 550 nieuwe initiatieven opgestart, terwijl ruim 200 brouwers de deuren sloten.
    • Wel verwacht de Brewers Association dat het aantal nieuwe openingen volgend jaar tot het laagste niveau in meer dan een decennium zal terugzakken.
  • Ook de gedistribueerde volumes ambachtelijke bieren zullen volgens de sectororganisatie volgend jaar geen groei kennen.
  • Tegelijkertijd wordt voorspeld dat de toeleveringsketens verder door schommelingen zullen worden gekenmerkt, maar de kostprijs van de aanvoer zal wellicht een daling kennen tegenover de pieken die dit jaar werden geregistreerd.
  • Ook verwacht de Brewers Association dat de totale werkgelegenheid in de sector volgend jaar verder zal toenemen.

(as)

Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.