Markten:
Markten inladen...

DINSDAG 27 OKT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Oracle wint strijd om TikTok USA, Microsoft bijt in het zand

Logo Business AM
Tech

14/09/2020 | Marc Horckmans | 2 min leestijd

ByteDance gaat in op de eis van de Amerikaanse regering en verkoopt de Amerikaanse activiteiten van TikTok aan Oracle. - Sheldon Cooper/Sopa Images/Shutterstock

Het Chinese technologiebedrijf ByteDance verkoopt de Amerikaanse activiteiten van zijn videoplatform TikTok aan het softwareconcern Oracle. Dat hebben een aantal bronnen tegenover Amerikaanse media gemeld. Ook Microsoft had interesse in de activiteiten getoond, maar dat bod zou door ByteDance zijn afgewezen.

De Amerikaanse president Donald Trump had geëist dat TikTok zijn activiteiten in de Verenigde Staten zou stopzetten of tegen midden september zou verkopen.

De Amerikaanse regering vreesde dat de Chinese overheid toegang zou krijgen tot de persoonlijke data van de Amerikaanse gebruikers van TikTok. Daarom dreigde hij ermee TikTok in de Verenigde Staten te verbieden, tenzij ByteDance zich bereid zou verklaren de Amerikaanse activiteiten van het videoplatform te verkopen. De verkoop van de activiteiten moeten nog wel door de regeringen van de Verenigde Staten en China worden goedgekeurd.

Microsoft

Microsoft had zondag al laten weten met ByteDance geen akkoord over een overname te hebben kunnen bereiken. ‘We zijn er nochtans van overtuigd dat ons voorstel goed zou zijn geweest voor de gebruikers van TikTok en tegelijkertijd de nationale veiligheidsbelangen zou beschermen,’ aldus het Amerikaanse technologiebedrijf in een kort statement.

De Chinese regering had lange tijd benadrukt liever te hebben dat TikTok zich uit de Verenigde Staten zou terugtrekken dan dat de Amerikaanse activiteiten onder dwang zouden worden verkocht. ‘Een gedwongen verkoop zou immers het imago van zowel ByteDance als de Chinese overheid kunnen ondermijnen,’ aldus bronnen tegenover Reuters. ‘Het zou immers lijken alsof ze zouden toegeven aan de druk vanuit de Amerikaanse regering.’

Source: Belga


Gelijkaardige artikels


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.766
 • Aantal
  doden
  1.153.553
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810
Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag
 • Wie wint de Amerikaanse verkiezingen?

  Biden vs Trump