Amazon wil Biden helpen bij vaccinatiestrategie

De Amerikaanse multinational Amazon.com, Inc heeft in een brief gericht aan president Joe Biden gemeld dat ze willen bijspringen bij het toedienen van COVID-19-vaccins.

De grootste online retailer ter wereld heeft een overeenkomst met een zorgverlener om vaccins toe te dienen en zal verder gaan zodra doses beschikbaar zijn, zei Dave Clark in de brief, CEO van Amazon’s wereldwijde consumentenbedrijf.

Naast het aanbieden van het vaccin aan Amazon-medewerkers, voegde Clark eraan toe: ‘We zijn bereid om onze informatietechnologie, communicatiemogelijkheden en expertise te gebruiken om de vaccinatie-inspanningen van uw administratie te ondersteunen.’

Geen details

Het aanbod komt er nadat Biden woensdag de 46e president van de VS werd. De president heeft zich als doel gesteld om binnen zijn eerste 100 dagen in functie zo’n 100 miljoen COVID-19-vaccindoses af te leveren, een streven dat Amazon wil ondersteunen. Clark feliciteerde Biden en vicepresident Kamala Harris met hun inauguratie.

Amazon gaf geen details over de concrete vorm die hun hulp zou kunnen aannemen. Het bedrijf reageerde nog niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar over de uitrol van vaccins tot nu toe.

Het bedrijf heeft meer dan 800.000 mensen in dienst in de Verenigde Staten, waardoor het de op een na grootste particuliere werkgever is achter Walmart Inc. Meer dan 19.000 Amerikaanse werknemers bij Amazon hadden het virus opgelopen sinds september, wat het belang van het vaccin voor de veiligheid en opslag van zijn personeel onderstreept.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20