Amazon stelt kortingsfeest uit tot oktober

De e-commercegigant Amazon verschuift zijn Prime Day, waarbij grote kortingen worden gegeven op bijna alle producten, naar oktober. Dat kon de zakenwebsite Business Insider achterhalen door een mail die Amazon aan zijn verkopers stuurde.

Het is al de derde keer dat het bedrijf zijn kortingsdag moet uitstellen. Normaal vindt die plaats in juli, maar begin april kondigde Amazon al aan dat hij werd opgeschoven naar augustus door de coronacrisis en in mei werd hij nog eens uitgesteld tot september.

Nu zal het dus voor pas voor oktober zijn. ‘We weten dat dit opnieuw een verandering van de communicatie is, maar dit zal de laatste verschuiving zijn’, zegt Amazon in een mail aan zijn externe verkopers. ‘We hebben nog geen officiële datum aangekondigd, maar het zal rond 5 oktober zijn.’ Amazon kondigt de datum later aan, laat het weten aan Business Insider.

Magazijnen vol met handgel

Het bedrijf geeft Covid-19 niet expliciet op als reden voor het uitstel, maar alles wijst erop dat het virus de schuldige is. De vraag naar Amazon-producten steeg explosief tijdens de lockdowns, maar nu zitten de magazijnen dus vol met vooral handgel en toiletpapier. Eerst moet het bedrijf dat dus allemaal wegkrijgen voor het zijn magazijnen opnieuw kan vullen met andere goederen.

Waarnemers achten de kans klein dat Amazon zijn Prime Day nog verder opschuift, want vanaf november komt hij in het vaarwater van Black Friday en de start van het kerstseizoen. Oktober zou zelfs positief kunnen uitpakken voor Amazon, omdat het dan meer mensen aan zich kan binden die ook tijdens kerst en nieuw veel zullen uitgeven.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20