Amazon neemt 70 procent tijdelijk personeel vast in dienst

De Amerikaanse retailgigant Amazon heeft aan 70 procent van zijn tijdelijke werknemers in de Verenigde Staten een vast contract beloofd.

Donderdag kondigde Amazon aan dat 125.000 personeelsleden in de VS een vast contract krijgen. De retailer heeft er 175.000 mensen op tijdelijk contract staan. 70 procent van die medewerkers mag dus zeker blijven.

Dat wijst er alvast op dat Amazon, dat begin maart stevige aanwervingen heeft gedaan, de toegenomen vraag kan aanhouden. Nochtans worden ook in de Verenigde Staten de maatregelen naar aanleiding van de coronapandemie versoepeld. Mensen kunnen opnieuw naar de winkel, maar blijven op Amazon bestellen.

Coronacrisis

Om die toegenomen vraag op te vangen, zocht Amazon specifiek werklozen uit sectoren die zwaar door de coronacrisis getroffen waren. Het bedrijf van Bezos deed dat toen met een duidelijke reden om de coronacrisis het hoofd te bieden.

De werkomstandigheden van het personeel bij Amazon liggen in normale tijden al onder vuur, tijdens de pandemie was dat nog erger. Vakbonden pleitten tegen het openhouden van alle distributiecentra. Zeker 800 Amazon-medewerkers zouden positief getest hebben op Covid-19.

Er werken momenteel 840.400 mensen bij Amazon. Of daar ook de tijdelijke medewerkers bij horen, is niet helemaal duidelijk.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20